Copacul bătrân are crengile lăsate pe casa unui ieşean ce locuieşte pe strada Eternitate. Acesta se teme că, odată cu venirea zăpezii, îi va fi afectat acoperişul locuinţei. Teiul se află în curtea unei biserici. Preotul susţine că nu are banii necesari ca să taie pomul, doborârea acestuia lângă case fiind o treabă laborioasă.
Un tei bătrân a devenit motiv de dispută între un pensionar ieşean şi un preot. Dumitru Covaliuc locuieşte într-o casă situată drept în gardul Bisericii „Sfântul Dumitru” de pe strada Eternitate. De 15 ani, ieşeanul le cere preoţilor care s-au perindat prin parohie să taie un copac crescut în curtea bisericii, a cărui coroană cade peste acoperişul casei sale. Vremea rea l-a speriat şi mai tare, întrucât se teme că - de la vânt şi zăpadă - ramurile vor ajunge pe azbestul casei. „Tot timpul, vecinii mai tineri trebuie să urce pe casă, să tragă în jos crengile rupte. Mă tem să nu îmi spargă acoperişul, şi nu am bani să pun tablă. Din 800 de lei pensie după 50 de ani de muncă, nu-mi permit”, povesteşte pensionarul.
"Un real pericol de incendiu”
Chiar ieri, când reporterii "Ziarului de Iaşi" au ajuns în curtea ieşeanului, acesta urca pe o scară pentru a strânge crengile rupte de pe acoperiş. Dumitru Covaliuc a sesizat problema atât la Primărie, cât şi la Mitropolie, însă reponsabilitatea este a bisericii. „La Primărie mi-au zis că nu se bagă, pentru că e în spaţiul bisericii. La Mitropolie, preotul mi-a spus să îl înştiinţez pe paroh că, dacă se întâmplă o nenorocire, biserica este responsabilă. Am vorbit cu părintele Teşu (n.r. - parohul de la «Sf. Dumitru»), dar a zis că nu ştie ce să facă, are datorii multe şi nu ştie cu ce bani să îl taie. Mai e un lucru important: crengile care cad pot să rupă cablurile de electricitate. E un real pericol de incendiu”, a mai punctat Covaliuc. De cealaltă parte, părintele Ioan Teşu a explicat