Joi se împlinesc 24 de ani de la trecerea în neființă a fostului stareț al Mănăstirii Prislop, părintele Arsenie Boca. Preotul, născut în 1910, a fost arestat pentru convingerile sale, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist.
Peste 15.000 de pelerini sunt așteptați, joi, la Mănăstirea Prislop unde au loc manifestări religioase prilejuite de împlinirea a 24 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, relatează Mediafax. Măsurile de ordine și siguranță publică vor fi asigurate, începând de miercuri după-amiază, de peste 90 de jandarmi, polițiști și pompieri, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, căpitanul Nicolae Răducu.
Pe pojghiţa varului de frescă din pronaosul bisericii din Drăgănescu, pe care Arsenie Boca a pictat-o începând cu anul 1968, părintele a strecurat inexplicabil câteva imagini premonitorii, neobişnuite prin actualitatea lor: telefonul mobil, turnurile gemene incendiate pe 11 septembrie la New York sau naveta Discovery, scrie fundatiaarsenieboca.ro.
Deşi plasate vizibil pe cei doi pereţi laterali de la intrare, scenele respective nu sunt uşor de observat, părând a se dizolva până la contopire în multitudinea altor scene biblice importante: Învierea, înfăţişarea iadului şi a Cetei celor Drepţi. Oricât te-ai strădui, din întregul picturii nu distingi nimic, în afara unor chipuri biblice, desenate pe cât de canonic, pe atât de aparte şi de potrivit lirismului meditativ din arta părintelui.
Biserica Drăgănescu nu e o sală de muzeu renumit, în care intri doar să-ţi domoleşti orgoliul sau curiozitatea intelectuală. La Drăgănescu trebuie să vii de mai multe ori şi să ai răbdare, cerându-i părintelui Arsenie să-ţi „arate”. După o vreme, cu alţi ochi şi altă stare sufletească, începi să vezi. Mesajul şi proorocia părintelui se află chiar în faţ