Numeroasele dispute existente între Primăria Suceava şi administratorii judiciari de la Termica, care săptămânal impun diverse condiţii, cer despăgubiri de sute de miliarde de lei vechi şi vor chiar să obţină gratuit terenurile de la fosta societate de termoficare a oraşului, aflată acum în insolvenţă şi la un pas de a fi desfiinţată, vor fi soluţionate cu ajutorul unor experţi în consultanţă juridică.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că această măsură a fost convenită de comun acord cu membrii Consiliului Local Suceava, în cadrul şedinţei informale care a avut loc luni, la amiază.
„Avem foarte multe adrese cu probleme complicate de la firmele care administrează insolvenţa la Termica şi care ne-au dat în judecată. Trebuie să putem angaja şi noi o consultanţă juridică care să ajute salariaţii din primărie, care aveau deja un volum foarte mare de muncă. La câte probleme sunt numai cu Termica, ar trebui să realocăm doi, trei oameni să se ocupe doar de asta. Sunt zile în care vin câte patru adrese de la administratorii judiciari”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.
În baza deciziei luate luni, edilul sucevean va iniţia un proiect de hotărâre care va fi pus spre aprobare în şedinţa de CL de astăzi, prin care municipalitatea va putea folosi serviciile unui cabinet sau ale unei case de avocatură, pentru consultanţă juridică şi reprezentare în instanţă, pentru un onorariu de maxim 100.000 de lei.
„Cu cei de la Termica se poartă două războaie, unul juridic şi unul psihologic. Cei de la firmele de insolvenţă vin în instanţă cu câte trei, patru reprezentanţi, pe când la noi era unul singur. De aceea e bine să întărim echipa, să avem reprezentarea necesară”, a adăugat Ion Lungu.
Conform primarului Sucevei, administratorii judiciari de la Termica solicită returnarea celor 70 milioane de lei reduse din capitalul social al societăţii de