Un numar de 22 de magistrati, grefieri si personal auxiliar din cadrul Judecatoriei Husi au dat in judecata Tribunalul Vaslui, Curtea de Apel Iasi si Ministerul Justitiei pentru neacordarea celui de-al 13-lea salariu in anul 2010, odata cu taierea acestui drept de catre Guvernul Boc.
Ministerul Justitiei, alaturi de Tribunalul Vaslui si Curtea de Apel Iasi, au fost chemate in instanta de toti cei 22 de salariati ai Judecatoriei Husi, inclusiv de magistratii acestei institutii, din cauza neplatii celui de-al 13-lea salariu aferent anului 2010.
Judecatorii, grefierii si personalul auxiliar al Judecatoriei Husi sustin in plangerea depusa la Tribunalul Vaslui ca au fost privati de guvernul de la acea vreme de un drept prevazut de lege, eliminarea acestuia facandu-se retroactiv, prin legea salarizarii din anul urmator.
„Ca orice cetatean din Romania, si noi avem accesul liber si dreptul de a ne adresa justitiei. Acum ramane de vazut daca vom avea si castig de cauza. Noi am depus in instanta toate documentele prin care demonstram ca am fost privati de un drept al nostru, prevazut de lege”, a declarat grefierul-sef al Judecatoriei Husi, Alina Balan.
Daca vor avea castig de cauza, grefierii Judecatoriei Husi vor incasa, in medie, 1.500 de lei de fiecare salariat. In ceea ce-i priveste pe cei sase magistrati ai instantei din Husi, grefierul-sef Alina Balan nu a putut preciza care ar fi sumele ce ar putea fi recuperate de catre acestia. (A.D.) Un numar de 22 de magistrati, grefieri si personal auxiliar din cadrul Judecatoriei Husi au dat in judecata Tribunalul Vaslui, Curtea de Apel Iasi si Ministerul Justitiei pentru neacordarea celui de-al 13-lea salariu in anul 2010, odata cu taierea acestui drept de catre Guvernul Boc.
Ministerul Justitiei, alaturi de Tribunalul Vaslui si Curtea de Apel Iasi, au fost chemate in instant