O echipă a Colegiului Tehnic “Danubiana” a participat la reuniunea de proiect “Science around us along history”, desfăşurată la Cordoba, în Spania.
La mijlocul lunii noiembrie 2013, o echipă a Colegiului Tehnic “Danubiana”, formata din profesoara Nadia Cîrcu – coordonator proiect – şi elevii Andrei Paraschiv, Claudiu Bordeianu şi Ioan Sebastian Gergely, a participat, la Cordoba, în Spania, la prima întâlnire a proiectului Comenius multilateral “Science around us along history”. Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, în cadrul Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii. Partenerii de proiect sunt din Spania, Anglia, Franţa, Suedia, Polonia, Austria, Turcia, Italia şi România.
“Scopul acestui proiect este de a promova în rândul elevilor ştiinţele şi influenţa lor asupra vieţii de zi cu zi, de a restabili cercetarea ştiinţifică în postura de lider al activităţilor şi de a conştientiza valoarea muncii în echipă. Obiectivele proiectului s-au regăsit în totalitate în activităţile propuse de gazde. Programul a fost complex şi deosebit de variat, conţinând elemente interesante legate de astronomie şi fizică ce îşi găsesc raţionalitatea în tema proiectului: construcţia ceasului solar, cunoaşterea spaţiului cosmic, a planetelor şi sateliţilor nu doar din cărţi sau document, ci prin vizitarea unui centru ştiinţific din Cordoba, aflarea unor informaţii interesante despre evaluarea calităţii mediului şi modalităţi diferite de construcţie a ceasului solar din cele mai vechi timpuri”, a spus profesoara Nadia Cârcu, coordonatorul proiectului.
Pe parcursul întâlniri s-au prezentat toate cele nouă şcoli partenere, fiecare având propria idee despre realizarea cadranelor solare, şi s-a realizat un concurs de logo-uri şi de postere la care elevii de la “Danubiana” s-au remarcat cu creaţiile lor. “Vizitele de documentare în centrul vechi al oraşul