News Mai sunt doar câteva zile până când iarna şi ale sale zăpezi vor acoperi, din nou, România. Şi, la fel ca în fiecare an, autorităţile vor fi luate prin surprindere. Ca să nu intri şi tu în aceeaşi oală cu organele statului, iată câteva sfaturi care te pot ajuta atunci când pleci la drum pe timp de iarnă.
După nenumărate ştiri despre „anunţurile meteorologilor” privind prognoza meteo în iarna ce urmează, iată că primele semne ale anotimpului rece şi-au făcut deja apariţia pe drumurile din România. Şi, la fel ca de fiecare dată, s-au găsit şi câţiva şoferi care au plecat la drum nepregătiţi.
Ca să nu mai lungim mult vorba, un lucru e sigur: dacă vine iarna, înseamnă că o să ningă. E simplu. Şi, pentru că şofatul pe drumuri acoperite cu zăpadă nu e acelaşi lucru ca şofatul pe drumuri uscate, am pregătit un set de sfaturi care te pot ajuta atunci când te pregăteşti să pleci într-o călătorie pe şoselele albe ale ţării.
1.Obligatoriu anvelope de iarnă
Chiar dacă unor şoferi nu le convine, legea spune acum că este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnăatunci când condiţiile meteorologice se înrăutăţesc. Mai exact, dacă ninge şi/sau drumurile sunt acoperite cu zăpadă, maşina pe care o conduci trebuie să fie dotată cu cauciucuri de iarnă pe toate roţile, nu doar pe roţile care asigură tracţiunea.Dacă nu faci asta, rişti să fii amendat de Poliţie. Dar riscul de a primi o amendă nu se compară cu riscul de a face un accident. Anvelopele de iarnă sunt construite dintr-un cauciuc mai moale decât anvelopele de vară şi oferă o aderenţă mai bună atunci când termometrul scade sub şapte grade Celsius, iar drumurile sunt acoperite cu gheaţă sau zăpadă. Dacă nu ai încă anvelope de iarnă pentru maşina ta, poţi să te ghidezi dupătopul celor mai bune zece cauciucuri de iarnă pentru 2014.
2. O verificare generală a maşinii nu strică niciodată @N_P