Epidemia de hepatită a impus măsura aplicabilă începând cu 1 decembrie. Secţia Boli infecţioase de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman va putea desfăşura activitate pe ambulator.
Epidemia de hepatită de la Spitalul Municipal se menţine, astfel încât activitatea de la secţia Boli infecţioase este mult mai intensă în această perioadă. Tocmai de aceea, conducerea spitalului, împreună cu medicii de pe secţie, au identificat un spaţiu unde poate fi înfiinţat un ambulatoriu pentru acest compartiment al spitalului. “Am identificat un spaţiu pe secţie în care să se poată desfăşura activitate pe ambulator. Aşa cum există ambulatoriu integrat pe toate secţiile spitalului, la fel va funcţiona – sperăm noi, începând cu 1 decembrie – şi ambulatoriul pe secţia Boli infecţioase. În momentul de faţă, secţia desfăşoară activitate de triaj”, a declarat Cătălina Pălăncianu, managerul general al spitalului.
Având în vedere numărul foarte mare de internări cauzate de epidemia de hepatită din satele din jurul Romanului, spitalul a fost nevoit să amenajeze încă două saloane, la etajul doi al spitalului, în cadrul secţiei Pediatrie, care, momentan, s-au dovedit a fi suficiente pentru a face faţă numărului mare de pacienţi internaţi în ultima perioadă. Pe lângă suplimentarea cu paturi, a fost necesară şi aprovizionarea suplimentară cu materiale sanitare şi cu medicamente.
Epidemia de hepatită a impus măsura aplicabilă începând cu 1 decembrie. Secţia Boli infecţioase de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman va putea desfăşura activitate pe ambulator.
Epidemia de hepatită de la Spitalul Municipal se menţine, astfel încât activitatea de la secţia Boli infecţioase este mult mai intensă în această perioadă. Tocmai de aceea, conducerea spitalului, împreună cu medicii de pe secţie, au identificat un spaţiu unde poate fi înfiinţat un ambulatoriu pentru acest compartiment