Preşedintele ţării a declarat că România şi China au o relaţie politică excelentă şi tradiţională
"Nu o să uităm niciodată poziţia Guvernului chinez în 1968 şi nici faptul că întotdeauna China a fost un sprijin pentru România"
Acesta a mai afirmat că are convingerea că relaţiile dintre România, China şi ţările din ECE se vor desfăşura în frame-ul legislativ al UE
Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, ieri, la Palatul Cotroceni, pe Li Keqiang, prim-ministru al Republicii Populare Chineze, apreciind că România şi China au o relaţie politică excelentă şi tradiţională.
"Avem o relaţie politică tradiţională şi excelentă. Noi nu o să uităm niciodată poziţia Guvernului chinez în 1968 şi nici faptul că întotdeauna China a fost un sprijin pentru România, şi în Consiliul de Securitate al ONU şi în orice organizaţie internaţională", a declarat Traian Băsescu, la începutul întâlnirii.
Şeful statului şi-a exprimat convingerea că relaţiile cu China se vor desfăşura în "frame-ul legislativ al Uniunii Europene".
"Summit-ul de la Bucureşti este un pas înainte"
La începutul întâlnirii, la care presa a avut acces, preşedintele a apreciat că summit-ul de la Bucureşti este un pas înainte, comparativ cu cele de la Budapesta şi Varşovia.
Traian Băsescu a transmis mesajul său de salut pentru preşedintele Republicii Populare Chineze.
"Am urmărit desfăşurarea summit-ului, dar şi a relaţiei bilaterale România-China. Cred că faţă de summit-urile de la Budapesta, Varşovia, cel de la Bucureşti este un pas înainte", a afirmat Traian Băsescu, continuând că are convingerea că "relaţiile dintre România, China şi ţările din Europa Centrală şi de Est se vor desfăşura în frame-ul legislativ al Uniunii Europene".
O "relaţie politică tradiţională excelentă"
Preşedintele a amintit că România şi China au o "rela