Mijlocaşul formaţiei CS Universitatea Craiova, slătineanul Adrian Ionescu, a declarat, pentru revista clubului oltean, că îşi doreşte să bifeze o nouă promovare în Liga I, după ce în 2010 a reuşit acest lucru cu Universitatea Cluj.
Oltean get-beget, Adi Ionescu a început să practice fotbalul în Slatina natală, avându-l profesor pe Ion Pîrvulescu, descoperitorul trioului Luţu – Dănciulescu – Niculescu. Apoi a ieşit biruitor dintr-o selecţie de peste 300 de copii la Şcoala Nicolae Dobrin, unde a intrat pe mâna profesorului Georgescu, cel care i-a şlefuit pe Raţ, Maftei ori Bilaşco şi a deputat pe prima scenă la 18 ani. „De la Nicolae Dobrin m-a cumpărat FC Argeş. Antrenorului Ion Moldovan i-a plăcut foarte mult de mine, şi, după două luni de pregătire, m-a debutat în prima ligă, într-un meci cu Dinamo. Apoi, la al doilea joc în A am şi marcat, cu Bihorul. Am jucat şi contra Craiovei de câteva ori, era un fel de Steaua – Dinamo al provinciei. Nu pot să uit duelurile dintre Marius Radu şi Njock, tot timpul săreau scântei când îşi disputau mingea“, a declarat Adrian Ionescu, pentru Maxima Sport.
După trei ani şi jumătate petrecuţi în Trivale, Adi Ionescu a ajuns la Oţelul, apoi la Universitatea Cluj. Între timp, şi câteva tentative de a juca afară: „Înainte să ajung la Galaţi am fost în probe la FC Luzern, în Elveţia, apoi la Debrecen. Dar nu s-au înţeles impresarii cu cluburile. Apoi, când am plecat de la Galaţi, Bogdan Mara m-a dus în China, la FC Quin Dao. Am avut ghinionul ca meciul la care a venit preşedintele să mă vadă să fie la 2.000 de metri altitudine. Eram acolo cu Sabin Ilie. Şi eu, şi el ne-am sufocat, nu aveam aer, dar chinezii alergau de mâncau pământul. Aşa că mutarea a picat“, a spus mijlocaşul CSU. „Am ajuns la Cluj, în primul sezon am evitat retrogradarea în C în ultima etapă, apoi, în anul următor, după ce a venit Walter, am promovat. În