Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă consilierii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat.
Petrică Căpraru a intrat în administraţia publică locală în anul 2012. Este consilier local din partea PDL şi spune că a decis să facă politică din cauză că, uneori, cei care luau decizii pentru cetăţeni nu se evidenţiau cu nimic şi nu acţionau în folosul romaşcanilor. “Am avut foarte mari emoţii, mai ales când a trebuit să fiu preşedinte de şedinţă. Am prins şi o şedinţă-record de 40 de secunde, fiindcă pe ordinea de zi a fost doar un proiect de hotărâre. Țin minte că un domn consilier a întârziat şi nici nu s-a mai aşezat, că s-a terminat şedinţa. Este o experienţă deosebită, iar faptul că poţi face ceva pentru oamenii din oraşul tău îţi dă un sentiment de împlinire. Îmi place cum se lucrează în acest consiliu local, în comparaţie cu ceea ce se întâmplă la judeţ. Este bine că nu-i haos şi, pe de altă parte, că nu se fac lucrurile «c-aşa zice primarul», ci se discută şi se ajunge la o soluţie agreată de toată lumea”, povesteşte Petrică Căpraru.
Mărturiseşte că nu ar rămâne în politică dacă i s-ar impune să facă sau să spună ceva. “Nu doar eu sunt de această părere, ci şi alţi colegi. În general, cei care vin din mediul de afaceri au o altă părere despre activitatea de partid şi nu pot să renunţe la acea libertate de exprimare şi de acţiune pe care ţi-o oferă piaţa liberă. Aparent, eu sunt o prezenţă «liniştită» în Consiliul Local, dar la comisii sunt activ. În rest, nu-mi place să vorbesc doar ca să mă fac auzit. O singură dată m-am enervat şi am intervenit pentru că un coleg a propus închiderea a două chioşcuri: unul aproape de telefoane şi unul aproape de Școala «Alexan