E post, vine Crăciunul, credincioșii se pregătesc de spovedanie și împărtășanie. Niște popi mai șmecheri au venit cu ideea să spovedească enoriașii online, iar Patriarhia s-a supărat. „În spatele acestor site-uri sunt niște escroci, mai ales că mulți cer și bani pentru spovedanie”, a declarat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR.
Două revelații m-au pălit imediat. Una, că pe lume există și popi care cer bani și, doi – că Patriarhia se poate înșela câteodată. Ideea cu mărturisirea păcatelor online mi se pare chiar bună. Se poate face pe Facebook, pe Google +, pe Twitter sau pe alte platforme pe care nu le cunosc. Și-mi pot închipui cum ar arăta:
„Costy-Păcătosul2007 join the group Spovedanie2013”
„PopaFatherPopa accepted Costy-Păcătosul2007 friend request”
„PopaFatherPopa invited Costy-Păcătosul2007 to like his page ”
„PopaFatherPopa commented on Costy-Păcătosul2007’s photo: < Spune-mi pe privat>”
„Costy-Păcătosul2007 is typing… I <3 băiețeii and $$$$”
„PopaFatherPopa is typing… Me2 ”
„PopaFatherPopa shared E post, vine Crăciunul, credincioșii se pregătesc de spovedanie și împărtășanie. Niște popi mai șmecheri au venit cu ideea să spovedească enoriașii online, iar Patriarhia s-a supărat. „În spatele acestor site-uri sunt niște escroci, mai ales că mulți cer și bani pentru spovedanie”, a declarat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR.
Două revelații m-au pălit imediat. Una, că pe lume există și popi care cer bani și, doi – că Patriarhia se poate înșela câteodată. Ideea cu mărturisirea păcatelor online mi se pare chiar bună. Se poate face pe Facebook, pe Google +, pe Twitter sau pe alte platforme pe care nu le cunosc. Și-mi pot închipui cum