La jumătatea şedinţei de la mijlocul săptămânii, majoritatea preţurilor futures de la Sibex creşteau, oferind o zi cu profituri cumpărătorilor. Lichiditatea pieţelor nu era una spectaculoasă, situându-se în limitele cu care bursa sibiană ne-a obişnuit în acest an. La ora 16.45 se înregis¬trau aproape 600 de contracte, iar valoarea tranzacţiilor se cifra la 5,5 milioane de lei.
Speculatorii preferau plasamentele pe derivatul pe indicele Dow Jones care era cel mai tranzacţionat produs. Aşa cum anticipau brokerii încă de la jumătatea şedinţei de marţi, DEDJIA_RON şi-a revendicat poziţia dominantă pe piaţa sibiană, chiar dacă, după şapte ore de la deschidere, diferenţele faţă de "urmăritori" nu erau la fel de mari ca în alte zile. La momentul menţionat, numărul contractelor era de 162, iar cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american creştea cu 22 de puncte la 16.077 puncte şi părea setată pentru o nouă zi de acumulări. Şi pe piaţa futures din SUA se consemnau variaţii pozitive, iar deschiderea de la NYSE a fost una de asemenea optimistă, acţiunile îndreptându-se către a treia lună de creştere. Optimismul se datora faptului că ştirile din piaţa muncii de peste ocean erau favorabile, mai puţini americani decât se estimase completând cereri de ajutor de şomaj săptămâna trecută.
Pentru a doua zi la rând, se tranzacţiona, la un nivel mai intens ca de obicei, derivatele pe acţiunile SIF-urilor, mai ales datorită simbolului DESIF4. Comparativ cu ziua de marţi, numărul contractelor pe acţiunile SIF Muntenia era totuşi în scădere: 92 pe scadenţa martie 2014. Cotaţia DESIF4 creştea spectaculos cu 5,79% şi era estimată la 0,8300 lei. De pe acelaşi segment al SIF-urilor, se consemnau tranzacţii şi pe DESIF5 pe termenele decembrie 2013 şi martie 2014 respectiv DESIF3 pentru martie 2014. Pentru DESIF5, numărul contractelor era de 54 pentru scadenţa decembrie 2013 şi