Volumul „Ultimul zbor cu soţii Ceauşescu”, a comandorului în rezervă Alexandru Popa, a fost lansată, miercuri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, în prezenţa personalului unităţii. Autorul cărţii, trăitor al evenimentelor din decembrie 1989, a făcut o expunere impresionantă asupra celor trăite în acele zile de răscruce reuşind să captiveze pe cei prezenţi. Bihoreanul Alexandru Popa a ajuns în flotila prezidenţială în anul 1981. Primul zbor cu soţii Ceauşescu l-a executat în acelaşi an, de Paşti. Şi tot el a fost cel care a executat ultimul zbor al Ceauşeştilor, transportându-le trupurile neînsufleţite de la Târgovişte la Bucureşti. În decembrie 1989, Alexandru Popa era comandant de escadrilă de elicoptere la unitatea de aviaţie din Boteni, judeţul Argeş.
Momentele importante din decembrie 1989, trăite de Alexandru Popa, dar şi amintiri despre alte misiuni executate de comandor în timpul vizitelor lui Ceauşescu sunt relatate în cartea care a fost lansată şi la Slatina.
„Au fost relatate trăirile unui pilot în misiunea de Sfânta zi de Crăciun 1989, zi în care au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu şi, apoi, peripeţiile pe timpul transportului cu elicopterul a trupurilor lor inerte, de la Târgovişte la Bucureşti. Au fost prezentate, într-un stil direct, concis şi clar momente importante, din perioada evenimentelor din decembrie 1989”, a declarat maiorul Emanuel Botan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.
Volumul „Ultimul zbor cu soţii Ceauşescu”, a comandorului în rezervă Alexandru Popa, a fost lansată, miercuri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, în prezenţa personalului unităţii. Autorul cărţii, trăitor al evenimentelor din decembrie 1989, a făcut o expunere impresionantă asupra celor trăite în acele zile de răscruce reuşind să captiveze pe cei prezenţi. Bihoreanul Alexandru Popa a ajuns în flotila