Îi laşi pe cei mici în grija mamei tale pentru că ai multe treburi de făcut? E grozav, pentru că ea îi şi iubeşte, dar ştie şi cum se creşte un copil.
Le dezvoltă nepoţilor simţul independenţei
Bunica este un personaj important din viaţa celor mici pentru că are multă răbdare, ia parte la jocurile lor şi le oferă ajutor ori de câte ori au nevoie. „Experienţa pe care ea o capătă crescând propriii copii o ajută să rezolve problemele nepoţilor mai calm, mai echilibrat. Bunicii ştiu cât de mult să aştepte de la nepoţi şi se bucură de progresul lor, fără să simtă nevoia de a grăbi lucrurile“, spune dr. Georgeta Păunescu, psiholog la Centrul Medical Medsana. Aşadar, cei mici îşi vor dezvolta în timp simţul pentru independenţă, pentru că departe de tine vor învăţa să se descurce singuri.
Regulile stabilite, indicate în relaţiile cu cei mici
Când vine vorba de educaţia copiilor, unele bunici consideră că aceştia trebuie să ştie de frică, în timp ce altele sunt mult prea indulgente, indiferent de boacănele pe care le-au făcut cei mici.
„Câteodată este greu să-i faci pe bunici să înţeleagă faptul că totul are o limită, chiar şi răsfăţul nepotului. Bunicii nu sunt rău intenţionaţi, dar din dorinţa ca nepoţii să fie fericiţi, încalcă ceea ce deja ai stabilit tu ca părinte“, adaugă specialistul. De aceea, e bine să stabileşti de comun acord cu mama ta nişte reguli de bază, pe care să le respecte atât ea, cât şi prichindeii tăi.
Mai multe sfaturi utile găseşti pe clickpentrufemei.ro.