Capacitatea României privind exportul de carne nu este prea mare, având în vedere că abia în 2012 ni s-a permis să reluăm exportul de carne de porc, piaţa de desfacere pentru România fiind aproape inexistentă în afara ţării, a spus Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.
„Ştiu că se doreşte ca România să exporte în China aproximativ 2 milioane de porci şi 500.000 de vaci. Un milion de porci există numai la Smithfield, dar cu investiţie pe măsură se pot repopula toate fermele zootehnice. La bovine poate dura aproximativ 7 – 8 – 10 ani, dacă vrem să multiplicăm cele aproximativ 300.000 de bălţate româneşti. La oaie, efectivele României sunt mai mari, am avea posibilitatea de a exporta. România are capacitatea de producţie. Voinţa i-a lipsit şi capacitatea de desfacere”, a declarat Minea pentru Curierul Naţional.
Capacitatea României privind exportul de carne nu este prea mare, având în vedere că abia în 2012 ni s-a permis să reluăm exportul de carne de porc, piaţa de desfacere pentru România fiind aproape inexistentă în afara ţării, a spus Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.
„Ştiu că se doreşte ca România să exporte în China aproximativ 2 milioane de porci şi 500.000 de vaci. Un milion de porci există numai la Smithfield, dar cu investiţie pe măsură se pot repopula toate fermele zootehnice. La bovine poate dura aproximativ 7 – 8 – 10 ani, dacă vrem să multiplicăm cele aproximativ 300.000 de bălţate româneşti. La oaie, efectivele României sunt mai mari, am avea posibilitatea de a exporta. România are capacitatea de producţie. Voinţa i-a lipsit şi capacitatea de desfacere”, a declarat Minea pentru Curierul Naţional.