Circa 100 de delagaţi vor participa mâine şi poimâine la adunarea general din cadrul Agrostar. În cadrul conferinţei vor fi organizate şi alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri.
La începutul lunii noiembrie, DNA a descins la sediile Agrostar, precum şi la domiciliile preşedintelui federaţiei, Ştefan Nicolae, şi al fostului secretar general, Tudor Dorobanţu, de unde au ridicat mai multe documente, în cadrul unei anchete vizând fapte de corupţie. În acest dosar, şeful Direcţiei strategie, managementul datelor şi activităţilor din Agenţia Domeniilor Statului (ADS), Vincenţiu Relu Lucian Cuc, şi preşedintele Agrostar, Ştefan Niculae, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie, respectiv şantaj şi complicitate la şantaj.
La o săptămână de la descinderile efectuate de DNA, Ştefan Nicolae a convocat biroul executiv al Agrostar, format din 11 membri. Au răspuns la apel nouă, iar şase au votat demiterea lui Tudor Dorobanţu din funcţia de secretar general. Motivul l-ar reprezenta, după cum spune preşedintele Agrostar, grave încălcări ale statului şi principiilor financiare. "Tudor Dorobanţu a fost destituit pentru că a încălcat grav statutul organizaţiei şi principiile financiare", ne-a precizat Ştefan Nicolae.
Miză imobiliară
La rândul său, Tudor Dorobanţu spune că Nicolae Ştefan a dorit înlăturarea sa din fruntea Agrostar din cauza faptului că s-ar fi opus preluării de către acesta a patrimoniului şi proiectelor derulate de federaţie. "La DNA mi s-a spus că Nicolae Ştefan a constituit un grup infracţional în vederea şantajării mele şi a preluării patrimoniului Agrostar şi a proiectelor derulate cu finanţare internaţională", ne-a declarat Tudor Dorobanţu. Acesta spune că patrimonial Agrostar este evaluat la peste 2,2 milioane de lei, iar "perla coroanei" este reprezentată de clădirea care serveşte ca sediu central federaţ