E sezonul portocalelor, deci profită din plin de aceste fructe savuroase şi pline de vitamine.
În zilele noastre, sucul de portocale este o parte integrantă a unui mic-dejun sănătos. Portocalele sunt disponibile în două categorii: dulci şi amare, fiind preferate mai mult în varianta lor dulce. O portocală sănătoasă trebuie să aibă coaja uşor texturată, să fie fermă şi grea pentru mărimea ei. Cele grele au conţinut de suc mai mare decât cele buretoase şi uşoare.
Toată lumea ştie că portocalele sunt o sursă excelenţă de vitamina C. O singură portocală conţine 116% din doză zilnică recomandată de vitamina C. Asigurarea dozei zilnice din această vitamină este asociată cu un risc scăzut de cancer la colon, ajutând la combaterea radicalilor liberi ce dăunează ADN-ului.
Vitamina C este vitală şi pentru un sistem imunitar sănătos, ajutând la prevenirea răcelilor şi infecţiilor recurente ale urechilor. Antioxidanţii din portocale protejează pielea de daunele radicalilor liberi care duc la îmbătrânire prematură.
O portocală pe zi te poate ajuta să pari tânără chiar şi la 50 ani. Deoarece sunt bogate în vitamina B6, portocalele susţin producerea de hemoglobină.
Datorită conţinutului de magneziu, portocalele ajută la reglarea presiunii sangvine. Fibrele din portocale participa şi ele la menţinerea sub control a glucozei din sânge, astfel încât portocalele devin extrem de benefice în cazul diabeticilor.
Zahărul natural din portocale, numit fructoză, previne creşterea nivelului de glucoză în sânge după masă.
Consumul de fructe bogate în beta-criptoxantină, un carotenoid portocaliu-roşcat care se găseşte în cantităţi mari în portocale, porumb şi dovleac, scade considerabil riscul de cancer pulmonar.
E sezonul portocalelor, deci profită din plin de aceste fructe savuroase şi pline de vitamine.
În zilele noastre, sucul de po