Nu ca am avea nevoie de motive in plus ca sa dormim, dar oamenii de stiinta ne ofera totusi unul in plus: somnul ajuta la slabit.
Persoanele care respecta un program de odihna regulat, bagandu-se in pat in majoritatea serilor aproximativ la aceeasi ora si trezindu-se dimineata tot la aceeasi ora, au mai putin tesut adipos in organism si sunt mai in forma decat persoanele care au un program de somn neregulat. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Brigham Young, care au analizat legatura care exista intre greutatea corporala a unei persoane, cata grasime are in organism si programul de somn.
Cu cat programul de somn este mai haotic cu atat tesutul adipos din organism este mai mare sau suntem predispusi sa ne ingrasam.
Daca ne trezim si ne culcam la ore prestabilite (pe care le si respectam!) in fiecare dimineata si seara ne putem reduce cantitatea de grasime care ne “imbraca” silueta. La persoanele la care tiparul somnului variaza cu aproximativ 90 de minute tesutul adipos este mai mare decat la cele la care tiparul de somn variaza cu 60 de minute sau mai putin. Iar aceste minute pot fi diferenta intre a ne baga la somn la ora 23.30 in loc sa o facem la 22.30.
Cei care dorm mai putin de 6,5 ore pe noapte, dar si cei care dorm peste 8,5 ore pe noapte sunt mai predispusi sa dezvolte tesutul adipos, in timp ce femeile care dorm intre 8 si 8,5 ore pe noapte au, de regula, mai putina grasima in corp.
Citeste mai mult pe lyla.ro
Nu ca am avea nevoie de motive in plus ca sa dormim, dar oamenii de stiinta ne ofera totusi unul in plus: somnul ajuta la slabit.
Persoanele care respecta un program de odihna regulat, bagandu-se in pat in majoritatea serilor aproximativ la aceeasi ora si trezindu-se dimineata tot la aceeasi ora, au mai putin tesut adipos in organism si sunt mai in forma decat persoanele care au u