Unele persoane o numesc „aurul lichid“, dar cei mai multi dintre noi o cunoastem ca fiind… miere. Substanta la care facem referire este mierea cruda – adica mierea in forma ei pura, mierea care nu a fost filtrata ori incalzita.
Multe dintre variantele comerciale pe care le gasim pe rafturile magazinelor au fost atat de procesate, incat multe (daca nu cumva chiar toate!) enzime benefice, nutrienti si antioxidanti au fost complet distrusi. Folosit de aproape 2.500 de ani, acest produs al stupului contine multe componente nutritionale importante pentru organismul si creierul uman. Este vorba despre multe vitamine si minerale esentiale, precum vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, magneziu, potasiu, calciu, clorura de sodiu, fier, mangan, sulf, zinc si fosfati. Pentru a ne putea bucura de aceste beneficii, e indicat sa consumam mierea cruda.
Mierea devine din ce in ce mai populara, datorita nu doar gustului sau extraordinar, ci mai degraba proprietatilor medicinale pe care le are. Aplicatiile sale dateaza de secole, fiind folosita ca medicament in toate colturile lumii. Astazi, mierea este integrata incet dar sigur in medicina moderna, pe masura ce stiinta analizeaza beneficiile ei, in special cand vine vorba despre vindecarea leziunilor si ingrijirea pielii. Din aceste motive, mierea este pretuita peste tot in lume.
Beneficiile mierii pentru sanatate
Reface rezervele de energie Carbohidratii sub forma de glucoza si fructoza ii confera organismului si creierului energie de durata si reduc oboseala musculara. Multi atleti folosesc acest minunat aliment ca sursa de energie, in timpul antrenamentelor.
Articol integral: http://www.curademiere.ro/de-ce-e-buna-mierea-pentru-sanatate/