Tranzacţia ar putea să cadă
Primăria Timişoara a participat zilele trecute la o licitaţie şi a reuşit să cumpere un bloc întreg, în Zona Polonă, cu 129 de apartamente. Între timp, au apărut unele probleme, iar contractul de vânzare-cumpărare ar putea să nu mai fie întocmit.
Cum totul s-a făcut în grabă, în ultimul moment, reprezentanţii primăriei nici un au apucat să vadă imobilul înainte de licitaţie. Practic, consiliul local a votat achiziţionarea unui imobil pe care nu îl văzuse nimeni. Când reprezentanţii primăriei au început procedurile de preluare, s-a constatat că un număr important de camere nu sunt într-o stare corespunzătoare. Conform declaraţiilor primarului, cineva ar fi luat tot felul de lucruri din apartamente, de la chivete până la instalaţii electrice.
Municipalitatea are acum două varinate: fie se înţelege cu proprietarii blocului (BRD) ca aceştia să repare ce e de reparat, fie refuză să semneze contractul şi provoacă astfel o nouă licitaţie.
„Am stabilit următoarele lucruri: dacă BRD se angajează să aducă toate camerele la starea impecabilă la care am fost informaţi că se află, atunci rămâne valabilă licitaţia, vom semna contractul şi vom prelua acel bloc. Dacă BRD nu se angajează să facă lucrul acesta, atunci vom vedea dacă putem să facem o negociere. Dar nu se poate negocia direct, de fapt, ci se poate provoca o nouă licitaţie, la un preţ mult mai scăzut. Pe noi nu ne interesează să luăm garsonierele, în starea în care sunt acum, la preţul respectiv - în jur de 7000 de euro. E posibil aşadar şi să se refacă licitaţia la un preţ mult mai mic şi, dacă vom fi interesaţi de acel preţ, vom participa încă o dată. Ar veni atunci în sarcina noastră să facem reparaţiile de rigoare acolo. Sau este posibil să nu ne mai intereseze. Dar prima variantă pentru noi şi pentru BRD este aceea de a se repara de către BRD ce e de reparat şi de