Ideea că becurile electrice și bateriile sunt invenţii moderne europene ar trebui reconsiderată, deoarece descoperirile arheologice au scos la lumină obiecte despre care demonstrează că electicitatea nu le era strănă oamenilor în urmă cu peste 2.000 de ani.
CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!
Potrivit Incredible World Wide, în 1936, arheologii care făceau săpături într-un sit vechi de 2.000 de ani din zona Bagdadului au găsit un vas mic de lut galben, de aproximativ 14 centimetri, cu un cilindru de cupru în interior. Un material de lipit (cel mai probabil plumb și staniu), a fost folosit pentru a sigila marginea de sus a acestui cilindru misterios, material cu o remarcabilă asemănare cu proprietăţile unui aliaj de lipire modern.
SUMARUL ARTICOLULUI ELECTRICITATEA există de 2.000 de ani! Un set de BATERII ANTICE s-au descoperit în Irak | GALERIE FOTOFOTO 1FOTO 2FOTO 3FOTO 4FOTO 5FOTO 6FOTO 7FOTO 8FOTO 9
De asemenea, un disc de cupru a fost sigilat, la baza acestui cilindru, cu asfalt sau bitum. Un strat de asfalt similar a fost plasat şi în partea de sus, pentru a susţine o tijă de fier, ce poartă semne de coroziune acidă ce ar fi avut loc în interiorul cilindrului .
Încă de la desoperire acestui obiect ipotezele privit utilitatea sa au fost dintre cele mai spectaculoase. Arheologul german Wilhelm König a fost cel care a fost cel care a subiliat că aceste mici vase de lut sunt de fap baterii electrice altice. Pe baza acestei teorii, un inginer din Massachusetts, Willard FM Gray, în 1940 , a creat un model de "baterie" pe carel-a umplut cu soluție de sulfat de cupru și a dovedit că astfel s-ar putea produce electricitate.
Peste 30 de ani, în 1970, un egiptolog german, Arne Eggebrecht, pe acelaşi model de "baterie" a înlocuit soluția de sulfat de cupru cu suc de struguri proaspăt pentru şi a generat 0.87V en