Toata isteria "chinezeasca" de la Bucuresti ne-a aratat un lucru inspaimantator: suntem condusi de politicieni cu reflexe profund comuniste. Desprinderea ramane fragila si superficiala, la 23 de ani dupa abolirea formala a comunismului, chiar si dupa condamnarea lui oficiala. Spectacolul puterii fata in fata cu premierul chinez a fost devastator.
PSD s-a comportat in timpul vizitei premierului Li Keqiang exact cum se comporta activul de partid in ajunul vizitelor lui Ceausescu sau in pregatirea congreselor. Sala de plen a parlamentului a devenit un fel de Sala Palatului de pe vremuri. Un prezidiu slugarnic si emotionat pana la gatuire mai avea putin si ii stergea si pantofii lui Li Keqiang.
Sala a fost umpluta pana la refuz cu primari si baroni PSD, astfel incat ochii si urechile premierului chinez sa fie mangaiate de o unanimitate frematatoare si entuziasta, gata sa treaca si la scandari, la primul gest. In fata acestei adunari, premierul chinez a facut, aplaudat indelung si netulburat, un adevarat elogiu comunismului.
Pentru ca slugarnicia sa fie deplina, din sala de plen si de pe holurile Palatului Parlamentului a fost scos, la cererea partii chineze, steagul UE, inlocuit cu cel al Chinei. Si cum sa ii cedezi premierului Chinei locul presedintelui in prezidiul legislativului romanesc? Premierul chinez a prezidat forul care constitutional reprezinta suveranitatea poporului roman. Am facut o cedare simbolica pe zona aceasta, impachetata intr-o ospitalitate umila? Ti se face parul maciuca!
Ministrii Finantelor si Bugetului au amputat la 20 de minute dezbaterea pe buget in fata comisiilor de profil reunite ale celor doua camere, ca sa ajunga la dineul in cinstea premierului chinez. Adica bugetul Romaniei pe tot anul viitor e mai putin important decat temeneaua la noul stapan rosu.
Liderii opozitiei nu au mai s