Liderul clanului Corduneanu, Constantin Corduneanu, a fost achitat, printr-o decizie definitivă a instanţei supreme, în dosarul în care era acuzat de trafic de droguri şi de constituirea unui grup infracţional organizat, după ce dosarul a fost înaintat instanţei în 2005.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut, astfel, prin decizia luată marţi, soluţia dată de instanţele de fond şi de apel.
Conform deciziei instanţei supreme, a fost ridicat sechestrul pus asupra bunurilor lui Constantin Corduneanu.
ICCJ a mai dispus şi confiscarea mai multor cantităţi de droguri.
Până au fost trimişi în judecată, în 2005, membrii clanului Corduneanu au fost monitorizaţi timp de un an de către anchetatori, în grupul lor fiind infiltraţi investigatori sub acoperire, iar convorbirile lor despre afacerile ilegale cu ecstasy fiind interceptate, potrivit Ministerului Public.
În acest dosar, anchetatorii au făcut 14 percheziţii domiciliare în Iaşi, fiind găsite droguri de risc şi droguri de mare risc.
În urma acestor descinderi, au fost reţinuţi nouă membri ai clanului Cordunenilor, ce îşi desfăşurau activitatea infracţională în Iaşi şi în oraşele învecinate, unde - potrivit Ministerului Public - "au instaurat teroarea". Ei s-au constituit în grup organizat şi au vîndut, în repetate rînduri, droguri de mare risc (MDMA - ecstasy), au precizat procurorii.
Liderul clanului Corduneanu, Constantin Corduneanu, doi dintre fraţii săi şi alţi doi interlopi au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în vara acestui an, într-un alt dosar, de trafic de influenţă.
Conform rechizitoriului procurorilor, membrii clanului Corduneanu erau organizaţi după reguli de tip al-Qaeda.
Mihaela Moisă, judecată pentru trafic de persoane într-un dosar penal aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi şi condamnată în primă instanţă la şapte an