Procurorii DIICOT au făcut, joi, percheziţii în Constanţa, la şapte persoane suspectate că prin înregistrarea unor operaţiuni privind vânzarea fictivă a unor utilaje în evidenţele a patru firme, pentru care au cerut ilegal rambursarea TVA-ului, au produs un prejudiciu de circa un milion de euro.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIICOT Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate - Porturi Maritime Constanţa, au făcut, joi dimineaţă, opt percheziţii în municipiul Constanţa, la locuinţele membrilor unei grupări specializate în săvârşirea de "infracţiuni din sfera macro-criminalităţii economico - financiară", dar şi la sediile unor societăţi comerciale.
Cei şapte membri ai grupării, cetăţeni români, turci şi moldoveni, sunt acuzaţi că au obţinut importante beneficii financiare ilicite, prin efectuarea de operaţiuni comerciale şi financiar-contabile fictive.
Potrivit DIICOT, membrii grupării au înregistrat în evidenţele contabile a patru societăţi comerciale pe care le controlau vânzări succesive de utilaje industriale, atestând în mod fictiv exportul acestora în Republica Moldova şi solicitând rambursarea TVA-ului aferent acestor operaţiuni.
Banii obţinuţi din operaţiunile fictive ajungeau în conturile unei societăţi comerciale intermediare, controlate de către cei şapte învinuiţi, apoi erau retraşi în numerar de către suspecţi.
Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este estimat la suma de aproximativ un milion de euro.
Procurorii DIICOT vor dispune măsurile legale faţă de cei şapte învinuiţi după finalizarea audierilor.
Procurorii DIICOT au făcut, joi, percheziţii în Constanţa, la şapte persoane suspectate că prin înregistrarea unor operaţiuni privind vânzarea fictivă