Trupa de rock alternativ URMA, înfiinţată la Cluj în urmă cu zece ani, se întoarce aici pentru un concert extraordinar şi pentru a-şi promova cel mai nou album, „Lost End Found”, proaspăt ieșit din studio după o muncă de patru ani de zile.
„Lost End Found” se deosebește de albumele muzicale obișnuite prin formatul în care este prezentat: un jurnal fotografic de 120 de pagini cu imagini inedite prin care se atrage atenția asupra unor monumente de patrimoniu care trebuie restaurate cât mai curând. Printre acestea se numără hotelul Continental din Cluj-Napoca, alături de Sinagoga din Timișoara, Palatul Cantacuzino din București sau Cazinoul din Constanța.
„Muzica și arhitectura sunt moduri diferite de exprimare, cu interese comune, create pentru a încânta privirea inimii. Patrimoniul este cadoul pe care un autor, muzician sau arhitect, îl oferă cu generozitate celor aflați înaintea urmei sale, fără titlu de proprietate, în ideea de a fi transmise mai departe generațiilor viitoare. Proiectul «Lost End Found» e o invitație deschisă de a redescoperi și prețui ca atare patrimoniul cultural și arhitectural. Un exercițiu de reconstrucție și renovare muzicală, adresat cu respect și considerație celor ce au reușit să ne încânte privirea inimii. Celor ce au reușit să imprime o urmă corectă, în ideea de a fi un reper demne de luat în calcul pentru generațiile viitoare. Urmelor care merită, singurele care contează a fi urmate” – este mesajul transmis de Mani Gutau fanilor URMA.
Albumul a fost produs de Mani Gutau/Catapulta Records în parteneriat cu Fundația Pro Patrimoniu și Ordinul Arhitecților din România și le va fi prezentat clujenilor în cadrul unui concert extraordinar, care va avea loc marţi, 3 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Prin acest concert, URMA aniversează zece ani de activitate şi-şi aminteşte cu drag de începutu