Galerie Foto
Deși au demarat doar de câteva zile, lucrările pe șantierul din Piața Sf. Gheorghe au fost sistate. Motivul: descoperirea unor vestigii istorice.
Arheologii de la Muzeul Banatului au fost anunțați și vor veni să vadă vestigiile. Piața Sf. Gheorghe este una dintre piețele vechi ale orașului. Modificările survenite după defortificarea orașului au văduvit piața de elementul principal, așa-zisa biserică a seminarului, ce purta hramul Sfântului Gheorghe. Se presupune că biserica exista înainte de ocupația turcească, iar pe perioada stăpânirii turcești a fost transformată în moschee. După instaurarea administrației austriece, clădirea a fost predată iezuiților – sosiți la Timișoara în 1718 – și redeschisă ca biserică după o restaurare în stil baroc.
Săpăturile actuale au scos la iveală unul dintre zidurile bisericii. Biserica seminarului era poziționată oblic față de axa pieței, pe diagonală, ceea ce ducea la apariția a două spații triunghiulare, unice în peisajul urban timișorean.
E puțin cunoscut faptul că în Piața Sf. Gheorghe s-a pus în mișcare, în iulie 1869, primul tramvai ce a circulat în Timișoara. Galerie Foto
Deși au demarat doar de câteva zile, lucrările pe șantierul din Piața Sf. Gheorghe au fost sistate. Motivul: descoperirea unor vestigii istorice.
Arheologii de la Muzeul Banatului au fost anunțați și vor veni să vadă vestigiile. Piața Sf. Gheorghe este una dintre piețele vechi ale orașului. Modificările survenite după defortificarea orașului au văduvit piața de elementul principal, așa-zisa biserică a seminarului, ce purta hramul Sfântului Gheorghe. Se presupune că biserica exista înainte de ocupația turcească, iar pe perioada stăpânirii turcești a fost transformată în moschee. După instaurarea administrației austriece, clădirea a fost predată iezuiților – sosiți la Timișoara în 1718 – și redeschisă ca biserică du