Cererea cetăţeanului german Dieter Stanzeleit, care susţine că este fiul Regelui Mihai I, de trimitere la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a unei întrebări privind stabilirea instanţei care trebuie să judece procesul a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 1.
Dieter Stanzeleit a formulat această cerere în fata magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1, la termenul din 13 noiembrie al dosarului în care solicită să se stabilească, în urma administrării probelor, că Regele Mihai I al României este tatăl său biologic.
CITEŞTE ŞI: Venitul Regelui Mihai. Ce pensie are fostul suveran şi cât câştigă lunar din închirierea Peleşului
Avocatul lui Stanzeleit, Artim Sartizian, declara atunci că a solicitat să se adreseze o întrebare preliminară Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care să decidă care instanţă va trebui judece această cerere, "nu neapărat de stabilire a paternităţii, dar a acelei substituiri de persoane care a avut loc, potrivit spuselor dumnealui, la vârsta de cinci ani".
"Instanţa germană s-a pronunţat în sensul că o astfel de verificare nu poate fi făcută separat de procesul de paternitate din România", preciza avocatul Artim Sartizian.
Soluţia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1, de netrimitere a unei întrebări preliminare la CJUE, nu este definitivă.
După dezbaterile de la ultimul termen de judecată, Dieter Stanzeleit a vorbit despre modalitatea în care ar fi reuşit să îşi amintească primii cinci ani ai copilăriei, pe care i-ar fi petrecut în România, la Casa Regală, el afirmând că a recurs chiar şi la şedinţe de hipnoză.
"Aşa am ştiut că aşa s-au întâmplat toate aceste lucruri. Am fost într-un avion în Statele Unite, lângă mine a fost o doamnă şi mi-a povestit că soţul ei are o soluţie în acest sens, adică hipnoza", spunea Stanzeleit.
Avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu, declara atunc