Hainele produse la fabrica DAVO se găsesc de ani buni în magazine din Europa şi SUA, iar activitatea de cercetare a firmei ne-a asigurat un loc de cinste într-un proiect ştiinţific foarte important al UE
De formaţie inginer textilist, Daniela Anton nu s-a gândit niciodată să îşi schimbe obiectul de activitate, indiferent cât de încurcate au fost iţele acestei industrii destul de zbuciumate. Dimpotrivă: de 20 de ani, afacerea se reinventează permanent, iar mica fabrică din cartierul Drumul Taberei a ajuns să producă îmbrăcăminte pentru magazine de top din Europa şi SUA. Lucrurile nu s-au oprit aici: în 2010, DAVO a obţinut atestarea din partea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi a fost acceptată ca partener în proiecte europene de cercetare de talie mare, alături de institute şi companii renumite de pe toate continentele. Pentru ultimul dintre acestea, compania a obţinut o finanţare UE de 500.000 de euro, destinată dezvoltării unei staţii-pilot pentru obţinerea de textile medicale antibacteriene şi antifungice prin procedee sonochimice şi nanotehnologie. „Am avut în acest demers sprijinul total și nemijlocit al familiei“, spune Daniela Anton, care îi are ca ajutoare de nădejde pe cei doi fii ai săi.
Momentul de cotitură
Când vorbeşte despre piedici, directoarea DAVO vorbeşte de fapt de progres, pentru că acele momente, spune ea, „ne-au determinat să ne redefinim încontinuu“. Cum 2008 a fost un an de cotitură pentru industria de confecții din România, din cauza migrării spre China a marilor companii din Vest, în căutarea de manoperă mai ieftină și a unor surse cât mai convenabile de materii prime, era necesară o schimbare. Episodic, compania s-a profilat şi pe importul de echipamente de tipărit şi finisat, ca o activitate marginală, însă schimbarea reală a venit din altă parte.
„A trebuit să ne redefinim ac