După ce a devenit companie listată la bursă, Facebook a încercat să îşi dezvolte mai mult strategia de publicitate şi să ţină utilizatorii cât mai mult în reţea. Ultima funcţie pe care o dezvoltă va satisface fix ultima cerinţă.
Facebook vrea să implementeze funcţia de „salvează pentru mai târziu“. Este un curent pornit cu aplicaţiile de smartphone care îţi permit să îţi treci în offline articole pe care să le citeşti când ai timp. Read It Later este unul dintre cele mai cunoscute produse, redenumit, în 2012, în Pocket (review aici). TechCrunch notează că funcţia de la Facebook ar fi, în esenţă, la fel, numai că n-ar presupune neapărat acces offline, ci ar fi gândită cu scopul de a genera mai multă interacţiunea cu platforma.
Astfel, în momentul în care vezi un articol sau alt tip de conţinut distribuit de unul dintre prietenii tăi, vei putea apăsa un buton de salvare şi conţinutul respectiv va fi reţinut într-un câmp nou din meniul de aplicaţii. Deocamdată, reţeaua socială testează funcţia cu un număr redus de utilizatori. Unele funcţii de test sunt implementate, altele nu, dar după cum o demonstrau statisticile Pocket din urmă cu un an, potenţialul este mare.
Pocket a trecut la numele nou, deoarece Read It Later restrângea, în percepţia oamenilor, utilizarea aplicaţiei doar la articole, însă pot fi reţinute atât videoclipuri, cât şi imagini. Spre deosebire de o reţea socială ca Facebook sau Twitter, pe servicii similare Pocket sunt mai puţini utilizatori, dar există mai mult interes din partea lor de a folosi produsul. Chiar dacă Facebook implementează noua funcţie, şi nu o face cu acces offline, cel mai probabil va influenţa semnificativ timpul pe care oamenii îl petrec pe reţeaua sa socială.
De fapt, Facebook îşi conturează funcţionalităţile după tiparul motoarelor de căutare de la finalul anilor '90, când erau mai mult portaluri cu inform