Studenţii din Craiova sunt nemulţumiţi de faptul că medicii de la Policlinica Studenţească nu mai acordă asistenţă medicală, deoarece trebuie să elibereze clădirea pe care Arhiepiscopia Craiovei a câştigat-o în instanţă.
La început, doar cadrele medicale au fost îngrijorate de mutarea Policlinicii Studenţeşti în Căminul nr. 9 din Complexul Mecanică. De câteva zile însă, tensiunea s-a instalat şi în rândul studenţilor. Deşi cadrele medicale sunt ocupate cu eliberarea cabinetelor în care îşi desfăşoară activitatea, studenţii apelează la serviciile policlinicii fie pentru vizita medicală, fie pentru diferite probleme de sănătate. În acest ultim caz, cei mai afectaţi sunt studenţii care nu au domiciliul în Cetatea Banilor şi nu pot merge la medicul de familie. Ieri, la Policlinica Studenţească, Anca Văduva aştepta să intre în cabinet pentru vizita medicală, pentru a putea susţine examenele din sesiunea de iarnă.
„Pe noi, studenţii, ne bulversează această situaţie. Nu suntem vinovaţi şi totuşi suntem cei care avem cel mai mult de suferit. Ne-au spus de la facultate să ne facem vizita medicală pentru că altfel nu putem intra în sesiune. Am venit patru colegi să rezolvăm această problemă cât mai repede, să nu ne trezim că nu ne putem da examenele. Sper să se mute cât mai repede şi să nu aibă studenţii nevoie de ajutor medical până atunci“, a spus tânăra.
Constantin Bălăban, student la Facultatea de Agronomie, este şi el nemulţumit de această situaţie. „Dacă o să dureze mult mutarea acestui cabinet, cei care nu suntem din oraş vom merge la Urgenţă şi pentru lucruri minore. Mie îmi era uşor să merg aici, la cabinet, pentru că era aproape de facultate. Dacă o să-şi mute sediul, o să ajung mai rar“.
În condiţiile în care noua locaţie nu este încă amenajată, curentul electric lipseşte, caloriferele sunt dezafectate, iar geamurile sunt sparte, Loredana