Chirurgul Dan Oprea de la SJU Ploieşti povesteşte despre lipsurile mari din spital, cum s-au inaugurat aparate de aer condiţionat care nu aveau prize şi cum instalaţia de climatizare din sălile de operaţii nu mai funcţionează fiindcă nu mai sunt bani de filtre, dar şi ce pacienţi celebri a avut.
Medicul Dan Oprea, chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a povestit, joi, care sunt motivele ce l-au determinat să comenteze un articol din presa locală online, articol de la care s-a ajuns să se facă anchetă de la Ministerul Sănătăţii în cel mai mare spital din Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Lucrez în spitalul acesta de peste 20 de ani şi apelativele de genul «spitalul morţii», «spitalul groazei», mă deranjează. Rata de mortalitate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este similară cu cea din alte spitale judeţene din ţară, doar că aici scandalurile au fost puţin mai vocale şi din cauza asta s-au întâmplat aceste lucruri. Probabil şi pe fondul lipsurilor şi al neajunsurilor, pacienţii nu sunt mulţumiţi de ceea ce găsesc în acest spital şi trebuie să-şi cumpere materiale, trebuie să-şi cumpere pansamente, seringi, branule, de multe ori şi medicamente şi aşa mai departe şi nemulţumirile astea se materializează prin diverse conflicte, dintre care unele ajung în situaţia de dosare penale şi cazuri de malpraxis. Pe mine mă deranjează lucrul acesta, pentru că eu iubesc spitalul în care lucrez", spune medicul Dan Oprea.
El a precizat că faptul că în sălile de operaţii se lucrează cu instrumentar vechi, nu înseamnă că instrumentele chirurgicale nu sunt sterile.
"Fiecare din aceste lipsuri are efecte, în sensul că munca noastră e mai dificilă, efortul nostru e mai mare, emoţiile sunt mai mari. Acum, să nu vă gândiţi că se lucrează cu instrumentar nesteril, Doamne fereşte. Aceste instrumente se sterilizează după standardele ex