Clinica Oculus, cea care a fost obligată de instanţa de fond să plătească daune morale de 50.000 euro unei paciente care a suferit o intervenţie chirurgicală, dezminte acuzaţia de malpraxis, anunţând că vor ataca decizia Judecătoriei Oradea şi vor da în judecată Casa de Avocatură care a anunţat cazul fără a menţiona numele clinicii.
"Procesul intentat de către pacienta respectivă este doar în etapa de primă fază de înfăţişare (faza de fond), urmând ca sentinţa finală să fie stabilită abia după parcurgerea tuturor celor 3 etape procesuale. În concluzie, nu există în acest moment nicio sentinţă definitivă prin care Centrul medical Oculus trebuie să plătească daune morale", au comunicat reprezentanţii clinicii.
Dr. Cristian Moraru, unul dintre pârâţi, precizează că a "început deja demersurile de a acţiona în judecată Casa de Avocatură Ionescu şi Sava pentru gravele prejudicii de imagine şi lezarea prestigiului profesional suferite" şi că pacienta, căreia i s-a propus efectuarea unei a doua operaţii, "a fost mai interesată de câştigul material pe care îl putea obţine decât de rezolvarea reală a problemei ei medicale".
La 13 noiembrie, Judecătoria Oradea a admis cererea pacientei clinicii Oculus, obligând clinica, în solidar cu pârâtul Cristian Moraru, "să plătească reclamantei suma de 50.000 euro (...) cu titlu de daune morale". Cristian Moraru şi Oculus au fost obligaţi şi la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 6.136,80 lei. "Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare", se arată în sentinţă.
Clinica Oculus, cea care a fost obligată de instanţa de fond să plătească daune morale de 50.000 euro unei paciente care a suferit o intervenţie chirurgicală, dezminte acuzaţia de malpraxis, anunţând că vor ataca decizia Judecătoriei Oradea şi vor da în judecată Casa de Avocatură care a anunţat cazul fără a menţiona numele clinicii. @N_