Cazul medicului chirurg Dan Oprea, de la Spitalul Judeţean Ploieşti, care a dezvăluit neregulile din unitatea sanitară în care lucrează, ia amploare. Ministerul Sănătăţii (MS) a cerut joi seară ca doi directori din cadrul Ministerului Sănătăţii, respectiv director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică şi Control în Sănătate şi director adjunct al Direcţiei Asistenţă Medicală, să se deplaseze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, „pentru a întări echipa mixtă a MS şi a Consiliului Judeţean, care efectuează un control pentru a verifica posibilele nereguli sesizate de mass-media”. „În cazul în care se vor găsi nereguli se vor lua măsuri. Le-am transmis ca în cazul în care nu s-au obţinut până în acest moment concluzii evidente şi semnificative, controlul la spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti să fie prelungit, se arată într-un comunicat transmis de instituţie.
Am cerut echipei de control să analizeze întreaga activitate în condiţii de deplină obiectivitate, neutralitate, respect al drepturilor tuturor celor care fac parte din personalul medical, eliminând orice tendinţă de abuz sau exces”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
În timp ce autorităţile fac anchete peste anchete, alţi 22 de medici de la Spitalul Judeţean din Ploieşti se declară solidari cu chirurgul Oprea, aceştia trimiţând o scrisoare deschisă în care spun că "sărăcia este cauza tuturor nemulţumirilor ", iar "condiţiile oferite de sistem obligă zilnic toţi medicii din România la mici compromisuri".
Autodenunţ de malpraxis
Zilele trecute, chirurgul Dan Oprea din Ploieşti a ales o metodă inedită de a se revolta împotriva sistemului sanitar. Acesta a transmis o scrisoare presei locale în care mărturiseşte că este nevoit să îşi facă profesia de medic în condiţii neadecvate.
„De vreo 4-5 ani, lucrurile par să se schimbe. Cei îndrituiţi să conducă acest s