Spitalul Municipal de Urgenţă Roman ar avea nevoie de peste cinci milioane de lei pentru a efectua, în 2014, lucrări capitale de reparaţii, dar şi pentru lucrările curente.
În această săptămână, Consiliul Director al Spitalului Roman a avut o întâlnire la care s-a discutat despre lista de lucrări de reparaţii capitale şi lucrări curente avute în vedere pentru anul 2014, care vor fi prezentate şi în Consiliul de Administraţie şi în Consiliul Local. Lista de reparaţii capitale şi reparaţii curente avută în vedere, pentru sfârşitul anului 2013, dar, mai ales, pentru prognoza bugetară pe 2014, se ridică la o valoare de peste cinci milioane de lei.
Pentru reparaţiile capitale ar fi nevoie de aproximativ 1.800.000 de lei. Aici intră finalizarea reabilitării termoenergetice a Spitalului Nou şi finalizării reabilitării termoenergetice la secţia Pediatrie. De asemenea, o reabilitare integrală este necesară şi la secţia de Boli Infecţioase şi Dermatologie din Spitalul Vechi, care este o lucrare nouă de investiţii şi reparaţii capitale, care necesită inclusiv proiectare. Tot o lucrare nouă, absolut necesară pentru acreditarea spitalului, este realizarea captării de apă pentru o rezervă de circa 72 de ore, pentru ca spitalul să nu mai folosească o sursă alternativă de apă în caz de avarie.
“În urma procedurilor de analiză şi estimare se va stabili şi un preţ final al acestor lucrări. Vom vedea ce sume vom putea să atragem pentru 2014, pentru că reparaţiile capitale nu se fac din veniturile noastre proprii, din sumele decontate de către Casa de Asigurări, ci doar din trasferul de la alte administraţii – Consiliu Local, Consiliul Judeţean sau Ministerul Sănătăţii”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul economic al spitalului.
Au fost luate în discuţie şi alte lucrări de reparaţii curente, necesare, considerate prioritare, a căror valoare estimată se r