Baronul de Vrancea este învinuit în „dosarul Căprioara” de abuz în serviciu, utilizarea în alte scopuri a banilor de la stat, fals şi uz de fals, cu un prejudiciu adus la buget de 1,9 milioane de dolari.
În această dimineaţă a avut loc la Judecătoria Cluj-Napoca un nou termen în dosarul de corupţie al lui Marian Oprişan, trimis în judecată de DNA în anul 2006.
Potrivit site-ului „Ora de Cluj”, la termenul de astăzi a fost prezent şi Marian Oprişan, dar au lipsit martorii apărării, „întâlnirea” cu instanţa de judecată terminându-se în mai puţin de cinci minute, fiind stabilit un alt termen de judecată.
Acest dosar se judecă de 7 ani şi jumătate şi a fost presărat de-a lungul timpului cu zeci de amânări, nefiind dată până acum o soluţie în primă instanţă în acest caz.
Despre procesul lui Marian Oprişan a vorbit la Focşani, în urmă cu două zile, şi fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.
Prezent să-şi susţină proiectul de "prezidenţiabil" al PDL, Cătălin Predoiu a răspuns unei întrebări adresate din sală de un membru de partid curios să afle de ce durează aşa de mult procesul lui Marian Oprişan:
„În anii ’90 s-a dat inamovibilitate judecătorilor fără a se proceda la o anumită reformă. Cunoscând ce este în justiţie, este posibil ca acolo să fi fost o conspiraţie de a se ţine dosarul pe loc până se prescrie. Este posibil spun. Care este remediul? Eu mi-am făcut datoria ca ministru. Am dat o lege de răspundere a magistraţilor, luptându-mă în două greve consistente destul de dur, unde nu am avut nicio pârghie de control. Legea e în vigoare, există o inspecţie judiciară şi vă întreb pe cei care aţi fost nemulţumiţi sau aveţi suspciuni că dosarul este aşa şi pe dincolo, aţi făcut vreo plângere la inspecţia judiciară? Indiferent de nemulţumiri nu putem funcţiona altfel decât după legi”, a spus la Focşani Cătălin Predoiu.
În urmă