Societatea Transurbis are de recuperat de la fostul manager, Ionel Mureşan, dar şi de la cei cinci foşti membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al operatorului aproape 50.000 de lei, reprezentând insemnizaţii şi salarii de care aceştia au beneficiat în mod ilegal. Decizia aparţine Curţii de Conturi, în urma unei acţiuni de audit financiar privind conturile anuale de execuţie pe anul 2012, când „au fost constatate câteva abateri de la legalitate şi regularitate privind acordarea unor drepturi de natură salarială, pentru care s-a dispus recuperarea acestora”, se arată în referatul ce însoţeşte proiectul de hotărâre privind recuperarea prejudiciilor constatate la Transurbis.
Municipalitatea a contestat la Curtea de Conturi Bucureşti dispoziţia instituţiei de control din Sălaj, însă demersul a fost respins. În speranţa că va avea sorţi de izbândă în instanţă, autoritatea locală a atacat decizia Curţii la Tribunalul Sălaj.
Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Transurbis, neregulile semnalate de către instituţia de constrol au apărut dintr-o interpretare diferită a legislaţiei. Astfel, până la finalul anului 2011, cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie au fost remuneraţi, în baza OUG 79/2008, cu o indemnizaţie în valoare de 35 de lei pentru fiecare şedinţă, adică echivalentul unui procent din salariul directorului. Din ianuarie 2012 şi până în iulie 2013, când le-a expirat mandatul, indemnizaţiile lor au fost asigurate în baza OUG 109/2001, fiind astfel majorate la 20 la sută din leafa directorului societăţii. Şi remuneraţia acestuia a suferit modificări. Dacă până în decembrie 2011, Ionel Mureşan încasa 3.526 de lei, în ianuarie 2012 leafa sa a urcat la 5.000 de lei, pentru ca în următoarele şase luni să fie „limitată” la 4.500 de lei. Astfel s-a ajuns în situaţia în care indemnizaţia fiecărui membru al CA a crescut de l