Ani de zile, armata SUA a folosit cu buna stiinta software piratat pentru a proteja soldatii si transporturile militare in timpul misiunilor dificile. Apptricity, un producator de software, a acuzat armata de furt de tehnologie si a dat in judecata guvernul american, cerand o despagubire de 250 de milioane de dolari.
In urma unei intelegeri, administratia Obama a fost de acord sa plateasca 50 de milioane de dolari. In 2004, Apptricity a semnat un contract cu armata SUA pentru furnizarea unor programe informatice care sa foloseasca la o buna administrare a deplasarii trupelor si transporturilor de provizii, scrie torrentfreak.com.
Potrivit contractului, guvernul putea sa foloseasca programele pe doar cinci servere si 150 de terminale, insa le-a folosit in toata lumea. In timp ce compania era mandra sa aiba guvernul drept client, a fost un soc sa afle ca programele au fost instalate pe mii de computere.
Folosirea lor neautorizata a fost descoperita in 2009, cand pe directorul de programe al armatei l-a luat gura pe dinainte si a declarat ca are programele respective instalate pe mii de calculatoare. Asa cum s-a dovedit, copiile pirat ale programelor erau puse pe 93 de servere si pe mai mult de 9.000 de terminale.
Cum licentele costau 1,35 de milioane de dolari in cazul unui server si 5.000 de dolari pe un calculator simplu, Apptricity a calculat ca are de primit 224 de milioane de dolari.
In cele din urma diferendul a fost aplanat, pentru 50 de milioane de dolari. In ciuda disputei, conducerea Apptricity a declarat ca isi doreste sa continue relatia de afaceri cu armata americana.
Ani de zile, armata SUA a folosit cu buna stiinta software piratat pentru a proteja soldatii si transporturile militare in timpul misiunilor dificile. Apptricity, un producator de software, a acuzat armata de furt d