Magistraţii Curţii Supreme iau în discuţie joi propunerea de arestare a procurorului George Mărgărit, acuzat că ar fi jucat banii de flagrant la poker, după ce săptămâna trecută aceeaşi instanţă a decis să anuleze soluţia Curţii de Apel Bucureşti prin care acesta a fost lăsat în libertate.
Judecătorii Instanţei Supreme au decis în urmă cu o săptămână să anuleze decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) prin care procurorul George Mărgărit, acuzat că ar fi jucat banii instituţiei la poker, a fost lăsat în libertate pe motiv că are nevoie de medic specialist care să-l vindece de patima jocurilor de noroc.
Astfel, Instanţa supremă va rejudeca întreaga propunere de arestare preventivă.
Curtea de Apel Bucureşti a respins săptămâna trecută propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă pentru 29 de zile.
În motivarea acestei decizii, instanţa arată că procurorul acuzat că ar fi jucat banii instituţiei la poker, ar trebui mai degrabă ajutat, întrucât dependenţa de jocuri duce la pierderea logicii.
„Evoluţia profesională a inculpatului a cărui activitate a fost apreciată pe parcursul timpului vine în contradicţie cu pierderea coordonatelor reale, întrucât dependenţa de jocuri duce la pierderea logicii, comportamentul fiind mai curând afectiv, fiind evident că o persoană care perseverează timp de 5-6 ani în jocuri de noroc, trebuie mai degrabă ajutată”, se arată în documentul instanţei.
În schimb, magistraţii au decis să aplice în cazul procurorului interdicţia de a părăsi ţara.
Decizia nu a fost definitivă şi a fost atacată cu recurs la Curtea Supremă
Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, în perioada 2012-2013, George Mărgărit, în calitate de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bu