Telespectatorii au fost surprinşi să-l descopere pe corespondentul "România, te iubesc!" în bucătărie. Cine ar fi bănuit că reporterul care escaladează nămeţii sau aleargă infractorii care taie pădurile este pasionat de gastronomie?
EVZ: Ai un program încărcat. Cât de des reuşeşti să găteşti acasă?
Alex Dima: Cam o dată pe săptămână intru în bucătărie. Uneori fac lucruri măreţe, alteori... doar fum şi umplu chiuveta cu oale arse. Familia e tare încântată de performanţele mele. Şi se bucură din plin atunci când reuşesc să pun în farfurie o mâncare cu gust şi verticalitate. Oricum, tot neamul mă întreabă de reţete şi dau sfaturi cum să îşi pună mâncarea pe farfurie. Ca să dea bine.
Ce îţi place să găteşti? Care este preparatul care îţi reuşeşte cel mai bine?
Am învăţat să fac destul de bine fripturi. Şi să le combin cu diverse lucruri. Îmi iese iarăşi foarte bine supă de broccoli. Dar cel mai mult îmi place să gătesc şi să mănânc salate, din toate nebuniile pământului.
De la ce vârstă ai început să găteşti? Ai avut şi accidente în bucătărie?
Cred că pe la 6 ani am făcut primele ouă prăjite. Cam pe acolo... Cât despre accidente, n-au fost multe.
Oale în flăcări şi mult fum. În adolescenţă a fost un episod destul de neplăcut. Am pus ceva la foc şi am adormit între timp. M-au trezit bătăile disperate în uşă. Norocul a fost că s-au sesizat vecinii. Era un fum de îl tăiai cu cuţitul.
Ce te-a determinat să participi la MasterChef? Juraţii show-ului culinar nu sunt foarte amabili. ţi-a fost greu să le suporţi criticile?
Am luat-o ca pe o provocare. M-am bucurat însă foarte mult că am ocazia să învăţ multe şi să mănânc tot felul de minunăţii. Sunt însă multe momente în care pur şi simplu juraţii reuşesc să te dea peste cap. O să vedeţi câteva momente mai tensionate, dar şi foarte multe clipe în care s-a râs cu gura până la ure