Ziua Bucovinei a fost marcată de aleşii locali suceveni printr-o şedinţă festivă de Consiliu Local, în cadrul căreia s-a vorbit de importanţa zilei respective în istoria noastră, au fost împărţite medalii aniversare şi s-au luat decizii importante pentru modernizarea oraşului.
„Astăzi se împlinesc 95 de ani de la Unirea Bucovinei cu România. Suceava este capitala Bucovinei, aici, în România şi trebuie să fim mândri de asta. Prima modernizare a oraşului a fost făcută de austrieci, pe la 1912, acum e rândul nostru să îl modernizăm”, a spus primarul Ion Lungu, care a fost mandatat de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, să înmâneze aleşilor locali câte o medalie aniversară, marcare a împlinirii a 95 de ani de la Unirea Bucovinei cu România.
În total au fost împărţite 25 de medalii aniversare, din care 23 consilierilor locali, una primarului Ion Lungu şi alta secretarului Consiliului Local Suceava, Ioan Ciutac.
Evenimentul a fost completat de un discurs al conf. univ. dr. Florin Pintescu, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, care a vorbit de semnificaţia zilei de 28 noiembrie 1918 în istoria Bucovinei, dar şi de împărţirea unei ediţii speciale, a unei publicaţii intitulate „Bucovina”, realizată în cadrul proiectului „Suceava – capitala spirituală a Bucovinei”.
Printre deciziile importante luate în cadrul şedinţei de ieri se numără proiectele şi indicatorii tehnico-economici de modernizare a iluminatului public, printr-un proiect cu finanţare elveţiană, prin care Suceava va beneficia de o finanţare de patru milioane de euro, un proiect de implementare a transportului electric, atât prin dotarea parcului auto al primăriei cu vehicule electrice, cât şi prin crearea unei infrastructuri de alimentare cu energie electrică a vehiculelor, în întreg municipiul. Un al treilea proiect vizează asigurarea căldurii în Bazarul