Pe măsură ce arhiva "Dunărea operativ" se desecretizează, mogulul media bagă capul în nisip şi susţine că nu are nicio legătură cu aceste dosare. Numele lui apare însă peste tot în afacerile Securităţii.
1 /.
Tot mai insistent, Dan Voiculescu susţine că nu are nicio legătură cu arhiva "ICE Dunărea", societate prin care se desfăşura tot exportul României în perioada comunistă sub controlul strict al Securităţii. "Vreau să spun clar, astfel încât să ştie toată lumea: arhiva şi dosarul Dunărea mă lasă rece – nu am nicio implicare în ele", arată mogulul pe blogul personal.
Din documentele consultate de "Evenimentul zilei" la Arhivele Naţionale, reiese că Voiculescu minte. Actele demonstrează că era om de bază în activitatea de export a României comuniste.
În cadrul unei emisiuni de la B1TV, preşedintele Traian Băsescu arăta că pe diverse documente din arhiva "Dunărea Comercial" apar semnăturile lui Dan Voiculescu "pe diverse facturi".
Stenograme comuniste
Conform regulilor vremii, în urma fiecărei şedinţe a Întreprinderii de Comerţ Exterior Dunărea se întocmea o notă de convorbire în care se consemnau concluziile întâlnirii. De cele mai multe ori, în dreptul reprezentantului firmei cipriote Crescent este trecut numele lui Dan Voiculescu. În fişele societăţii, fostul informator al Securităţii era trecut drept "participant străin". Spre exemplu, pe 5 decembrie 1989, a avut loc la Bucureşti o întâlnire a Crescent cu doi parteneri din Spania, reprezentanţi ai UMAR Madrid.
"Referitor la cimentul către Spania, am arătat că din 50.000 de tone contractate pe trim. IV 1989 am preluat doar 15.000 tone, situaţia care conduce la pierderea exclusivităţii pe 1990. În acest cadru, partenerii au arătat că vor deschide imediat acreditive pentru 21.000 de tone, astfel încât să putem încărca diferite tipuri de nave. Am arătat că timpul este scurt şi n