Suntem in Postul Craciunului si avem foarte multe dezlegari pentru a consuma din belsug peste, dar este foarte important sa fim atenti la ce fel de peste sa consumam. Pentru a avea o sanatate cat mai buna atat pentru noi cat si pentru familiile noastre sa consumam pestele proaspat si sa se evite cat mai mult pestele congelat.
Pestele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra, datorita vitaminelor, mineralelor si nutrientilor pe care ii contine. Acesta contine o mare cantitate de fosfor (200mg/100g), este bogat in iod si fluor. Pestele este o importanta sursa de proteine de buna calitate (peste 10%), vitamine B1-B12, Cupru, Seleniu, Magneziu, Potasiu, este sarac in grasimi saturate si colesterol, in schimb este deosebit de bogat in acizi grasi omega 3, benefici pentru inima.
„Sunt crescator de pastrav si-l recomand cu mare drag, mai ales ca in ferma noastra se creste in mod natural fara hormoni in apa curata de munte in aceasta perioada chiar ducem pastrav proaspat la domiciliu clientului insotit de certificat medico-veterinar“, spune reprezentantul păstrăvăriei.
Comenzile se pot face zilnic, cu precomanda seara pentru dimineata si dimineata pentru seara, comanda minima este de 2 kilograme, la un pret acceptabil: pastravul proaspat – 22 lei/kg, iar pastravul proaspat eviscerat – 23,5 lei/kg. În acest pret este inclus si transportul pana la domiciliul clientului .
Comenzile se pot face la tel. 0745/004.755, 0736/616.115, email:pastravariavaleamorii@gmail.com sau clientii pot cumpara chiar din pastravaria noastra din com Budila, drum forestier Valea Morii.
Pentru un organism sanatos, este indicat sa consumam pește de cel putin doua ori pe zi. Acesta se poate consuma la aburi, la gratar, la cuptor sau prajit.
PASTRAV PRAJIT
Ingrediente:
-6 pastravi, 1 ceasca ulei, 1 lamaie, sare, 1 lingura faina, piper macinat. @