Foto: roportal.ro Sunetul colindelor ca in povesti, dar si bucatele preparate dupa retete stravechi atrag multi turisti, atat din tara cat si din strainatate, care vor sa petreaca un Craciun traditional, cu slanina, caltabos, horinca, branzeturi si cozonac. DailyBusiness.ro a facut o selectie de locatii in care te poti bucura de vechile obiceiuri.
Proprietarii au inceput deja pregatirile pentru sarbatorile de iarna. Putine localitati isi mai pastreaza traditiile stramosilor nostri si de aceea sunt si cautate de turistii care vor sa participe la taierea porcului, sa se plimbe cu sania trasa de cai si sa se bucure de frumusetile naturii.
Si Asociatia Nationala deTurism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) a lansat in acest an programul “Traditiile Craciunului cu ANTREC” pentru a incuraja alegerea turismului rural drept principala optiune turistica a romanilor. Acest program ofera turistilor cazare in pensiunile rurale atat in perioada Craciunului, cat si in perioada sarbatorilor de iarna.
“Turistii romani prefera sa petreaca sarbatorile de iarna, in special perioada Craciunului, in familie sau alaturi de rude si prieteni sau intr-un cadru autentic romanesc, plin de traditii. Ma bucura sa spun ca turismul rural este cea mai solicitata forma de turism in perioada Craciunului, de catre romani, iar numarul acestora creste de la an la an”, a declarat Maria Stoian, presedintele fondator al ANTREC.
Tarifele prin acest program variaza de la 40 lei de persoana, fara mic dejun, la o pensiune de 2 margarete, pentru o noapte de cazare, pana la 600 lei de persoana pentru 3 nopti, cu toate mesele incluse, la o pensiune de 4 margarete.
In afara programului, o minivacanta de Craciun poate urca pana la cateva mii de lei de persoana, in functie de locatie si serviiciile alese.
Printre traditiile de care vor avea p