Dulceaţa de gogonele, dar şi de samochine cu palincă, ciocolata Kiss, care făcea furori în anii '90, dar şi celebrele delicatese macarons se numără printre produsele expuse la un târg de ducliuri inaugurat azi la Cluj.
"Avem dulceaţă de gogonele cu caradamon, de smochine cu pălincă, de gutui cu cardamon dara şi cu multe alte condimente. Dulceţurile sunt şi tartinabile, dar dulceaţa de smochine cu pălincă merge foarte bine cu
Majoritatea dulceţurilor sunt mai inedite, el de gogonele cu cardamon fiind unul dintre ele: "Cardamonul aduce o aromă de citrice şi prospeţime şi se îmbină foarte bine cu aciditatea roşiilor, gogonelelor şi cu zahărul - în cantitate destul de mică în reţeta noastră", adaugă tânăra.
Pasionată de bucătărie Tatiana produce împreună cu soţul, atât sortimentele de dulceaţă cât şi mai multe tipuri de siropuri, de soc, căpşuni, afine, cu un conţinut mai mare de fruct, în comparaţie cu zahărul de cât în mod obişnuit. Preţul e însă unul pe măsură, o sticlă de 500 ml costând 35 de lei.
La standul magazinului Bon Bon, unde pot fi găsite diferite dulciuri din străinătate, care nu sunt disponibile în România, se găsesc între altele bomboanele Bucuria, din Republica Moldova, dar şi ciocolata Kiss, adusă din Grecia, cunoscută şi de tinerii români din anii 1990. foarte apreciată pentru crema pufoasă de căpşuni sau de banane.
Între expozanţi se numără şi reprezentanţii unui magazin ce comercializează celebrele delicatese macaron, pe cât de celebre pe atât de costisitoare, o singură bucăţică având preţul de 5 lei. "Sunt făcute după reţeta tradiţională, cu componente naturael, doar pe din-afaraă sunt puţin mai crocante, înăuntru sunt foarte cremoase",