Municipalitatea suceveană a decis ieri, prin votul Consiliului Local Suceava, să aloce suma de 150.000 de lei (1,5 miliarde de lei vechi) pentru a contracta serviciile unui cabinet sau case de avocatură, care să acorde asistenţa juridică necesară şi reprezentarea în instanţă, în procesul sau procesele care vor avea loc cu administratorii judiciari ai Termica.
„Am convenit cu grupurile de consilieri să angajăm o firmă de consultanţă juridică pentru a-ai ajuta pe angajaţii primăriei de la biroul Juridic, să apărăm interesele municipalităţii aşa cum se cuvine”, a explicat iniţiatorul proiectului, primarul Ion Lungu.
Iniţial, proiectul prevedea alocarea sumei de 100.000 de lei, dar, la solicitarea iniţiatorului, fondurile alocate au crescut la 150.000 lei.
„Discutând cu serviciile de specialitate, am aflat că dacă noi acordăm un miliard de lei vechi, 400 de milioane de lei vechi vor reprezenta taxe şi impozite. De aceea propun să majorăm suma la 150.000 lei, astfel încât să încurajăm să vină la licitaţie, la selecţia de oferte, oameni cât mai bine pregătiţi, care să rămână cu 20.000 de euro în mână. Doar aşa ne vom putea bate de la egal la egal cu administratorii judiciari de la Termica, să apărăm patrimoniul municipalităţii”, a explicat edilul sucevean.
Consilierul local Lucian Harşovschi a solicitat ca utilizarea acestor fonduri să fie condiţionată de îndeplinirea unor criterii de performanţă de către prestatorul serviciilor juridice, iar una din condiţiile impuse la proces să fie ca, în caz de succes, costurile de reprezentare juridică să fie recuperate de la cei care au acţionat în judecată Primăria Suceava.
Proiectul a fost aprobat la limită, cu 12 voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi două abţineri, un singur vot contra sau o abţinere putând anula acest demers.
Primăria Suceava a fost acţionată în instanţă de către administratori