O să începem direct cu concluzia şi o să fiţi sigur interesaţi şi de detalii. De când a preluat administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Consiliul Judeţean a băgat în spitalul ăsta câteva milioane de lei. Bune, din bani publici. Problema e că mare parte din banii ăştia s-a investit în pereţi, mortar, betoane şi alte chestii din astea care chiar nu au nicio legătură cu sănătatea publică.
S-o luăm cronologic: la 1 iulie 2010, inginerul Mircea Cosma, în calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, prelua de la notarul Attila Cseke, în calitate de ministru al Sănătății, Spitalul Județean de Urgență Ploiești, să-l administreze. După un pic de scandal și câteva nemulțumiri legate de datoriile vechi ale spitalului, au început bătăile cu pumnul în piept: în doar un an, sediile Spitalului Județean au început să fie zone numai bune de pus pe ele panouri electorale, de genul ”proiect propus și realizat de…”.
În fapt, investiții chiar s-au făcut. E drept, cu curul. Prima investiție de amploare s-a finalizat aproape doi ani mai târziu și a fost inaugurată la sfârșitul lunii aprilie 2012, chiar în prag de campanie electorală pentru locale. Banii s-au băgat într-un sediu administrativ pentru spital. De parcă spitalul avea de toate, Consiliul Județean Prahova a alocat aproape 1,7 milioane de lei (17 miliarde de lei vechi, dacă încă nu vă dați seama de valoare) pentru reabilitarea unei clădiri de la nord. Din cele 1,7 milioane de lei, s-au amenajat 1.180 de metri pătrați de clădire pe demisol, parter și două etaje în care lucrează 71 de oameni. Câțiva metri în fața clădirii renovate ca la carte, în spital, peste o sută de pacienți împart aceeași toaletă, iar asta se întâmplă pe fiecare secție. Iar dotările sunt, cum spune medicul Dan Oprea, noul erou al pacienților prahoveni, de pe vremea lui Pazvante.
Câteva luni mai târziu, în septembrie