Din victimă, infractor şi viceversa! Un angajat SIS este acuzat că, fiind în stare avansată de ebrietate, a lovit cu maşina într-un automobil ce staţiona pe acostament în satul Bardar, Ialoveni. Au fost accidentate cinci persoane, printre care trei copii.
Accidentul s-a produs în luna septembrie anul trecut, iar până acum instanţa de judecată a anulat de teri ori ordonanţa de urmărire penală a angajatului SIS. Avocatul Vitalie Ţaulean, care apără interesele persoanelor rănite în accident, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că angajatul SIS nu a fost tras la răspundere penală, iar mai grav este faptul că vinovată de producerea accidentului a fost declarată şoferiţa automobilului parcat regulamentar pe acostament.
Potrivit avocatului, testul de alcoolemie la care a fost supus angajatul SIS a indicat o cantitate mare de alcool în sânge caracterizând o stare avansată de ebrietate. Peste câteva ore însă, acesta a fost supus unui test repetat, care a arătat un grad mic de alcool în sânge şi astfel a fost evitată procedura de iniţiere a unui dosar penal pe numele acestuia.
"Nu mi-am închipuit ca un cetăţean, în loc să fie apărat de organele de drept, poate fi învinuit. Nu era suficient că fusesem toţi cinci spitalizaţi, dar după ce-am ieşit din spital, mi s-a mai zis că sunt şi vinovată de producerea accidentului", afirmă una din victime, Marina Luchiţa. Cealaltă victimă, Ludmila Iovu, prietena Marinei, spune şi ea că atunci când a fost chemată pentru audieri în faţa procurorului, a fost tratată ca o criminală. ,,Când m-am prezentat ca fiind partea vătămată, s-a uitat la mine şi mi-a zis că nu se ştie încă cine e vătămatul şi cine e vinovatul", spune Ludmila Iovu.
Fără serviciu şi cu un copil bolnav
Cele două femei susţin că expertiza medico-legală a durat un timp foarte lung şi, în cele din urmă, s-a dovedit a fi şi nedreaptă. "În rap