La polul opus se află Primăria Cetăţeni, care are un total al amenzilor neîncasate de aproape 4 milioane de lei, urmată de Valea Mare Pravăţ, cu pestte 2.2 milioane lei, iar lista e lungă. Prefectul Cristian Soare le cere edililor care stau şi se uită lung la amenzile neîncasate să meargă până la sesizarea instanţei de judecată competente şi punerea în executare a mandatului emis.
Din dezinteres, de teamă să nu piardă voturi sau din necunoaşterea posibilităţilor legale de valorificare a acestor amenzi, zeci de comune din Argeş cumulează cifre impresionante de amenzi neîncasate. Un exemplu în acest sens este Comuna Cetăţeni care, de la 555 mii lei amenzi neîncasate în 2010, a ajuns, în prezent, la 3.79 milioane lei (amenzi neîncasate). Comuna Valea Mare Pravăţ cumulează amenzi neîncasate în valoare de 2.27 milioane lei, iar localităţile Ţiţeşti şi Mălureni 2,1 mililoane lei şi respectiv 1.7 milioane lei amenzi neîncasate.
Legislaţia actuală prevede că, în cazul în care contravenientul nu a achitat amenda şi nu există posibilitatea executării silite, organul din care face parte agentul constatator poate sesiza instanţa de judecată pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama de partea din amendă care a fost achitată.
La polul opus se află Bughea de Sus, unde la începutul anului se constata existenţa unor contravenţii neîncasate în valoare de circa 438.000 lei, primarul a apelat la lege, astfel încât pentru suma de aproximativ 350.000 lei s-au întocmit procese verbale de insolvabilitate şi s-au transmis adrese către agenţii constatatori pentru transformarea amenzilor în muncă în folosul comunităţii. Până la această oră, s-au emis de către instanţele competente mandate de executare în cuantum de circa 26