TIMIȘOARA. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener național și Fundația Româno-Germană de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Construcțiilor Timişoara, în calitate de partener coordonator, continuă activitatea de formare antreprenorială a șomerilor și persoanelor inactive din mediul rural cu o nouă şi în acelaşi timp ultima serie de cursuri la Sânandrei, localitate unde programul de formare profesională s-a bucurat de o foarte mare audienţă.
Proiectul „Dezvoltarea antreprenorială din mediul rural prin măsuri active de ocupare în domeniul construcţiilor şi comerţului” este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 – Promovarea măsurilor active, Domeniul major de intervenție 5.2 – Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă.
Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane prin furnizarea de servicii integrate de sprijin şi suport la angajare şi promovarea culturii antreprenoriale în domeniul construcţiilor şi comerţului din mediul rural.
În cele 20 luni de proiect, un număr de 346 de şomeri şi persoane inactive au beneficiat de programe și servicii integrate duale, constând în: consiliere psihologică şi orientare profesională (327), îndrumare și orientare în carieră (310) și cursuri de formare profesională în domeniul construcţiilor şi comerţului (214), în meseriile: lucrător în comerț, lucrător în structuri pentru construcții, lucrător finisor pentru construcții, zidar-pietrar-tencuitor.
Aceste cursuri de formare profesională sunt completate cu cursuri de specializare antreprenorială ce au ca obiectiv dobândirea cunoștințelor necesare pentru demararea propriilor servicii şi aface