Asistenţii sociali din regiunea Moldovei, studenţii şi specialiştii în domeniu s-au reunit la Universitatea ”Petre Andrei” din Iaşi în cadrul workshop-ului – ”Instrumente de lucru în asistenţa socială”. Evenimentul a fost structurat în două părţi, una care a vizat prezentări ale specialiştilor şi una practică, participanţii fiind împărţiţi în grupe pentru cele trei ateliere de lucru.
Dr. Magdalena – Roxana Necula, preşedintele Sucursalei Teritoriale Iaşi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România a declarat că se bucură că a aceste întâlniri a au devenit deja o tradiţie şi că o dată pe lună se pot reuni pentru a lucra la dezvoltarea lor ca asistenţi sociali. ”Pregătim deja agenda evenimentelor didicate ”Zilelei Asistenţei Sociale”, din luna martie a anului viitor, şi ne propunem să fie ”zilele, să reuşim să avem activităţi ce se vor desfăşura pe mai multe zile”, a completat Dr. Magdalena – Roxana Necula.
Seria prezentărilor a fost deschisă de către Marian Sandu, asistent social principal la Serviciul de Probaţiune Iaşi care a avut o prezentare pe tema referatului de evaluare. ”Referatul de evaluare nu este un instrument de lucru, ci doar un document oficial, confidenţial, preponderent necifric, scris de consilierul de probaţiune la solicitarea judecătorului sau a procurorului, avâd rolul de introduce informaţie socială în cazurile juridice”, a conchis acesta.
Paula Irina Leşeru, asistent social principal a vorbit auditoriului despre importanţa asistentului social în domeniul psihiatriei. ”În sănătatea mintală asistentul social nu este suficient să fie doar absolvent de studii în domeniu, este neapărat necesar să aibă o specializare şi în psihiatrie, pentru ca este esentială comunicarea cu pacientul. Rolul asistentului social de psihiatria comunitară este un concept relativ nou la noi şi are ca scop restabilirea fu